És un projecte que té com a objectiu crear un escenari amb perspectiva comunitària que faciliti la proximitat, l’interès i la motivació de la població jove vers la cultura. El projecte consta de tres fases diferents.
En primer lloc, es crea un passaport cultural per totes les joves del municipi que podran presentar sempre que consumeixin una activitat cultural, o participin de la creació d’alguna activitat de caràcter cultural, amb l’objectiu de recollir uns segells que certifiquen la seva assistència o creació. Aquests segells tenen un valor acadèmic.Els tres Instituts, acompanyats i dinamitzats per l’Ajuntament, han treballat el consens del valor acadèmic de les activitats. El treball comunitari neix des del moment en que s’idea el passaport cultural des de l’Ajuntament, el disseny del qual ja es proposa incorporar a nivell curricular en el batxillerat artístic.
En segon lloc, el projecte consta d’una vessant educativa emmarcada en horari lectiu. Aquest curs es realitzaran intervencions a les aules, per fomentar l’interès i la descoberta vers aspectes literaris relacionats amb els contes, la lectura, la narració, i l’escriptura.
En tercer i últim lloc, la Regidoria de Joventut, de forma simultània i en paral·lel, al treball que es realitza en el marc lectiu , programarà a l’Espai Jove l’Escorxador un espai regular de nits literàries, relats eròtics, tallers d’escriptura creativa, formació sobre arts escèniques, espais d’acompanyament a joves per la creació d’activitats culturals, etc...
Caldrà sumar a aquesta programació tot el que des de la Regidoria de Cultura, es realitzarà adreçat a un públic específic jove dins dels seus equipaments.
Per últim cal dir que el projecte farà partícips a les associacions culturals del municipi, ja que aquestes podran oferir les seves activitats perquè els/les joves puguin participar d’elles i això repercuteixi en els seus resultats acadèmics.