Espai jove Escorxador

Web iDisc
Espai jove Escorxador
Ajuntament de Palau-Solità i Plegamans
dilluns, 6 de juliol
Inici offContacte off

Les setmanes del Saluda't

SEXmana: Setmana amb una programació dissenyada en el marc del Dia Internacional de la Lluita contra la Sida, dirigida a joves de 12 a 25 anys. Es dedica a parlar de sexualitat, salut sexual, auto-coneixement i relacions sexo-afectives.

Les activitats estan dissenyades per parlar del plaer, la salut sexual i el propi cos sense tabús i també per parlar sobre símptomes i prevenció d’ITS. D’altra banda, es pretén trencar els estigmes sobre les persones que pateixen la SIDA, VIH i altres malalties i donar a conèixer les formes de contagi i la manera de prevenir-les.

La decoració i el material divulgatiu de l’Espai Jove l'Escorxador s’adaptarà a la SEXmana, amb imatges, tríptics, fulletons i revistes d’informació relacionades amb aquesta temàtica.

Les principals activitats que es porten a terme són:

- Punt informatiu als patis, centres d’educació secundària, conjuntament amb la infermera referent del programa Salut i Escola.

- Exposició 'Flow': Treballa a partir dels fluids corporals que entren en joc en la sexualitat, les emocions que desperten i l’auto-coneixement del propi cos.

- Taller sobre cicle menstrual: A càrrec de l’associació Mandràgores. Taller dirigit a noies, per conèixer el cicle menstrual des d’una mirada positiva.

 

 

Setmana sense fum: Activitats destinades a commemorar el Dia Mundial sense Fum, que consisteix en diverses accions als patis dels instituts Ramon Cases i Carbó, Marinada i Can Periquet i també a l’Espai de Trobada de l’Escorxador.

Les accions es realitzaran conjuntament amb la infermera del Cap responsable del projecte Salut i Escola i consisteix en les següents propostes:

Patis: Aquest any s’aposta per donar informació i trencar mites del tabac de cargolar i els “vapers”, ja que s'ha constatat que creixen els joves i adolescents consumidors d’aquests productes, sota les falses creences de que “no es tant perjudicial com el tabac industrial i d’altres”. Contarem amb una paradeta amb material divulgatiu, tríptics i fulletons, amb informació sobre els perjudicis del tabac i consells per deixar de fumar. També un test per mesurar la dependència. D’altra banda, es penjaran dos murals amb mites i informació del tabac de cargolar i els “vapers”. Amb fotos i una grafia atractiva perquè sigui més visual.

Espai de Trobada EJE: L’espai de trobada s’ha adaptat a la Setmana sense Fum amb murals que recullen fotografies per conscienciar dels efectes nocius del tabac i amb els murals que es fan servir als patis.

D’altra banda, s’ha proposat fer un grup amb els i les joves que desitgen deixar de fumar, seguint les pautes que ens ha donat la infermera i aprofitant el suport del grup d’iguals per a donar aquest pas. Aquest grup serà dinamitzat per l’Agent de Salut Jove.

SI VOLS DEIXAR DE FUMAR ADEÇA’T A NOSALTRES EN QUALSEVOL MOMENT DE L’ANY.

 

Setmana sense Alcohol: En motiu de la celebració del Dia Mundial sense Alcohol, s’han organitzat durant tota la setmana activitats de prevenció del consum d’alcohol i reducció de riscos associats.

Les temàtiques treballades han estat: alternatives d’oci; riscos en l’oci nocturn des d’una perspectiva de gènere; com gestionar la pressió del grup d’iguals a l’hora de decidir consumir, i quines decisions prenem per reduir el risc de viure una mala experiència amb el consum de begudes alcohòliques.

Les activitats proposades des de el programa Saluda’t han estat: exposició “Sortim?” (facilitada per l’entitat PDS -promoció i desenvolupament social-); celebració del Dia Mundial sense Alcohol el 15 de novembre, amb una proposta d’oci alternatiu de cocktails sense alcohol i discoteca amb una DJ local. A l’Espai de Trobada, s'ha fet: decoració i distribució de material divulgatiu i dinamització de la informació.

ES POT GAUDIR DE LA FESTA SENSE ALCOHOL!

 

Diputació de Barcelona Ajuntament de Palau-Solità i Plegamans
Ajuntament de Palau-solità i Plegamans
Plaça de la Vila, 1 08184 (Barcelona) | Tel. 93 864 51 18