El Pla Local de Joventut 2018-2021 defineix les línies estratègiques en matèria de joventut dels pròxims quatre anys
10 de juliol de 2018
Descripció
El passat 4 de juliol, l’Espai Jove L’Escorxador va acollir la presentació pública del Pla Local de Joventut 2018-2021 (PLJ). Aquest document recull les línies estratègiques, els projectes i les actuacions concretes que definiran les polítiques de joventut dels pròxims quatre anys. Segons el regidor de Joventut, Marc Sanabria, es tracta “d’un document que ha de ser útil i que permeti donar resposta a les necessitats, problemàtiques i inquietuds de la població jove del municipi”. El PLJ és fruit d’un any i mig de feina realitzada no només per personal intern de l’Ajuntament, sinó també pel jovent, que ha participat en la seva definició, diagnòstic i disseny. 343 persones van participar en les sessions de treball de la fase de diagnosi, la qual té com a objectiu conèixer la realitat juvenil de Palau-solità i Plegamans. D’altra banda, en la segona fase del PLJ, la de disseny, es descriuen les diferents línies estratègiques i actuacions concretes. Es van recollir un total de 183 propostes sorgides als grups de discussió, a partir de les dades qualitatives emprades a l’estudi.
Sanabria ha volgut destacar el creixement exponencial de les polítiques de gènere i igualtat que contempla el nou Pla: “L’objectiu és prevenir conductes que puguin generar risc de violència envers les dones o qualsevol altre col·lectiu”. S’han incrementat les accions relacionades amb perspectiva de gènere, fins a 18, incloent tallers sexuals amb una mirada feminista o nous protocols per abordar violències masclistes. Altres novetats del Pla giren al voltant del món laboral (Garantia Juvenil, Plans d’ocupació o Projecte GPS); la salut, recuperant el programa “Salut i Escola”; la cultura, amb un impuls a les arts escèniques, la reserva gratuïta dels bucs d’assaig o els cursos de teatre, com a recurs pedagògic i social; els esports, amb activitats com “L’Escorxador es mou!”; el territori, on s’inclou el nou skate park; o la transició domiciliària. Segons Sanabria, aquesta última línia d’actuació “un problema molt greu a Palau-solità i Plegamans”, però ha afirmat que “malgrat les poques eines què disposem, intentarem buscar solucions en temes d’habitatge pel col·lectiu jove”.
Per fer possible la materialització de les línies establertes en el Pla, és imprescindible el treball conjunt entre les diferents àrees de l’Ajuntament, les quals també han col·laborat en ambdues fases. La transversalitat, segons Sanabria, és imprescindible per a l’efectivitat del Pla: “El Pla intenta impregnar tots els àmbits i àrees de l’Ajuntament que hi estan relacionats d’una perspectiva jove”.
Accediu al document adjunt per consultar el Pla Local de Joventut 2018-2021 complet.
Comparteix aquest contingut