Logotip Espai Jove L'Escorxador

"Fem imatge" a Palau-solità i Plegamans

28 de febrer de 2013

Descripció

"Fem imatge" a Palau-solità i Plegamans

Durant el 2012 un grup de joves ha participat en el taller Fem Imatge. Aquest taller està adreçat a joves d'entre 12 i 18 anys i té com a objectiu treballar temes de sexualitat, drogues, hàbits alimentaris o prevenció de conductes de risc en l'àmbit social.

Aquest aprenentatge es va realitzar a partir de la producció d'un material audiovisual, que els i les participants realitzaven de manera autònoma i amb el suport tècnic necessari per part d'un professional en audiovisuals i l'agent de salut del municipi.

Un dels grups de treball va decidir treballar el tema del bullying, elaborant un curtmetratge titulat "Un altre dia sense esmorzar". Amb el curtmetratge pretenen mostrar la realitat que viuen alguns joves i sensibilitzar sobre els problemes que pot comportar el tema del Bullying per a la persona que el pateix. També volen convidar a tots aquells que pateixin situacions semblants a demanar ajut a professorat o familiars, per poder posar fi a la situació tan desagradable. En Guillem Delás, director i actor, ens recorda que "el Bullying és un problema que tothom pot patir. Així com també hem volgut que la gent que tingui aquest problema, demani ajut, tant als seus pares, com al professorat o altre personal de l'institut".

L'altre grup, va decidir treballar el tema dels trastorns de la conducta alimentària. En el curt, titulat "La Bulímia", es reflecteix com les burles dels companys i companyes de classe sobre el cos, poden afectar a una noia, la protagonista, que acaba deixant de menjar i realitzant conductes purgatives, a més d'altres efectes negatius que això té per a la seva salut. També mostra el patiment de la família davant aquesta situació i dóna pistes per detectar possibles conductes de risc associades a l'alimentació.

Els curtmetratges seran presentats a l'Espai Jove l'Escorxador, el 15 de febrer, amb la presència dels actors i directors. La idea és projectar els curtmetratges i després fer un debat sobre les dues temàtiques tractades.

S'adjunta l'enllaç dels dos vídeos:

Aquesta noticia es copia del butlletí de salut de la Diputació de Barcelona, Febrer 2013

 

Enllaços relacionats

Comparteix aquest contingut