Logotip Espai Jove L'Escorxador

Lectura del manifest institucional i unitari del Dia Internacional de les Dones

9 de març de 2013

Descripció

La lectura del manifest institucional i unitari del Dia Internacional de les Dones, aquest any ha anat a càrrec de dos joves del municipi, la Gemma Ventura, dels Joves Enferrats, i el Nil Pérez, de la Deskoordinadora. El manifest s’ha centrat en la necessitat de no fer més retallades econòmiques: “davant la situació de crisi global, s’estan aplicant mesures que vulneren els drets de les dones i la seva dignitat com a dones treballadores, alhora que repercuteix negativament fent retrocedir en aspectes relacionats amb la coresponsabilitat en les tasques de sosteniment de la vida, dins i fora de la llar”. El document destaca que “per acabar definitivament amb aquestes discriminacions, cal que les dones s’empoderin i siguin presents a tots els espais de decisió, de manera normalitzada, en la mateixa proporció que estan presents en la societat”. I per reforçar aquest objectiu, el document demana que “la modificació respecte la Llei Reguladora de les Bases del Règim Local necessària perquè un càrrec electe pugui exercir el dret de votar en cas de permís per maternitat o paternitat o per baixa per malaltia greu, perquè considerem que és una mesura concreta que pot afavorir la presència de dones en espais de decisió en igualtat de condicions i la conciliació de la vida familiar amb la participativa”.

A nivell local, l’Ajuntament ha centrat aquest any el missatge amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania en la importància de corresponsabilitzar els homes en les tasques domèstiques per assolir la igualtat també en aquest camp. De fet, la regidoria d’Igualtat ha elaborat un díptic amb un test pensat perquè els homes puguin valorar si efectivament són corresponsables en les feines de la llar i en l’atenció als familiars, si es limiten a ajudar la dona o, en els pitjors dels casos, no col·laboren gens en aquestes responsabilitats.

 

Tot plegat s’emmarca en els actes que s’han dut a terme al municipi al llarg de la Setmana de la Dona. A banda d’aquestes activitats, l’Associació Dones per les Dones ha organitzat un concurs de menjars del món i un xerrada sobre assessoria d’imatge, amb la col·laboració de Bosa estètica avançada. A més a més, els instituts d’educació secundària Marinada i Ramon Casas i Carbó han dut a terme durant tota la setmana l’activitat Gimcana asexual per conscienciar els joves sobre la igualtat entre homes i dones.Comparteix aquest contingut