Logotip Espai Jove L'Escorxador

Finalització de les sales d'estudi nocturn 2013

23 de juliol de 2013

Descripció

El nombre d'usuaris de les sales d'estudi de l'Escorxador s'incrementa un 69% respecte al 2012Les sales d'estudi nocturn que l'Espai Jove l'Escorxador ha posat a disposició dels estudiants des del 21 de maig i fins al 4 de juliol han experimentat un increment del 69% d'usuaris respecte a l'any passat. L'augment és major si s'analitzen els usos realitzats: un 74% més que al 2012.

 

En concret, del 21 de maig al 4 de juliol del 2013 han utilitzat el servei 59 persones que, entre totes, han protagonitzat 127 usos, ja que alguns d'ells han anat a estudiar-hi més d'una vegada. L'any 2012 van ser 35 estudiants els qui van fer 73 usos del servei. El creixement és també significatiu si es comparen les dades del 2013 respecte a les del 2010, any en què 27 persones van fer 47 usos.

 

Joan Carles Tinoco, Tinent d'Alcaldia d'Educació i Cultura i regidor de Joventut de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, fa una valoració "molt positiva" sobre el creixement en el nombre d'usuaris del servei. Tal i com comenta el regidor en declaracions fetes a Ràdio Palau, la màxima afluència d'estudiants es va donar durant les dues setmanes prèvies als exàmens de selectivitat. "Va haver-hi nits amb més de 20 persones, i això va fer que a més de l'hemeroteca de l'Espai Jove s'obrissin com a sales d'estudi els tallers de l'Escorxador". Tinoco afegeix que el consistori "continuarà fent una aposta ferma l'any vinent per oferir les sales d'estudi, tenint en compte la valoració molt positiva que els joves en fan ".

 

Aquest és el segon any en què s'han ofert les aules d'estudi de forma mancomunada amb l'Espai Jove el Toc, de Caldes de Montbui. Mentre que les aules d'estudi nocturn de l'Escorxador obrien de dilluns a dijous, de 21.00 a 01.00h, les de Caldes de Montbui ho feien els dissabtes i diumenges, de 10.00 a 14.00h i de 16.00 a 21.00h. "Aquest any hem consolidat el treball conjunt amb Caldes de Montbui, i aquesta col·laboració ha fet que els estudiants d'ambdós municipis i d'altres pobles propers hagin protagonitzat una afluència notable a les aules d'estudi d'ambdós equipaments", explica Tinoco.

 

La majoria d'usuaris de les sales d'estudi de l'Escorxador han estat ciutadans de Palau-solità i Plegamans. El segon grup més nombrós, per procedència, l'han format estudiants de Caldes de Montbui. De forma menys significativa quant a les xifres, també han fet ús del servei altres persones provinents de Lliçà d'Amunt, Lliçà de Vall, Sentmenat, Mollet del Vallès i Terrassa. Pel que fa als estudis que realitzen, bona part d'ells eren alumnes de batxillerat, si bé també van anar-hi persones que cursen estudis universitaris o cicles formatius, entre altres.

Enllaços relacionats

Comparteix aquest contingut