Logotip Espai Jove L'Escorxador

Neix l'Oficina Jove Virtual amb més d'un miler de recursos per als joves

25 de juliol de 2013

Descripció

El Departament de Benestar Social i Família ha posat en marxa una Oficina Jove Virtual que permetrà a través d’Internet i ben aviat dels dispositius mòbils oferir informació sobre els recursos i serveis adreçats als joves i les joves de Catalunya. L' aplicació serà una porta d’entrada més a la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil i permetrà accedir a un total de 1.126 recursos i serveis de tots els departaments i institucions. La Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil és un conjunt de serveis distribuïts per tot el territori que tenen per objectiu donar informació i assessorament a les persones joves en tots aquells temes que tenen a veure amb la seva millora de qualitat de vida i de les seves oportunitats d’emancipació.
 
 

 
A través de la web www.oficinajove.cat es podran localitzar tots aquests recursos i també es podrà accedir als continguts que publiquen les 24 Oficines Joves que hi ha arreu de Catalunya. L’Oficina Jove Virtual també incorpora altres recursos i serveis referents a l’àmbit de l’habitatge, la salut, l’educació o l’ocupació i l’emprenedoria. En concret, inclou:
 
- 101 Borses d’Habitatge que tenen programa de mediació per al lloguer social.
- 70 CAP’s amb espai dedicat a l’atenció sexual i reproductiva de les dones a partir de 14 anys (Tarda Jove).
- 61 recursos per emprenedors/es procedents dels Serveis de Creació d’Empreses Locals/Comarcals, les Oficines de la Fundació Privada per a la Promoció de l’Autoocupació de Catalunya (CP’AC), els Serveis d’Emprenedoria i Creació d’Empreses, sindicats (AVALOT i ACCIÓ JOVE) i Cambres de Comerç, així com les 70 Oficines d’Ocupació del SOC.
- Les 12 universitats catalanes: la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat de Girona (UdG), la Universitat de Lleida (UdL), la Universitat Rovira i Virgili (URV), la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), la Universitat de Vic (UVIC), la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), Universitat Ramon Llull (URL) i la Universitat Abat Oliva CEU.
- I pel que fa als recursos de joventut, hi ha localitzables 24 Oficines Joves, 300 Punts d’Informació Juvenil (PIJ) i unes 500 instal·lacions que inclouen diversos espais i serveis per a joves, com ara: Casals de Joves, Espais Joves, Bucs d'assaig, Espais de creació artística, Cases de Colònies, Aules de Natura, Albergs, Albergs Xanascat i Campaments Juvenils, entre altres.
 
A banda de ser present a la xarxa, també s’ha creat una aplicació per a dispositius mòbils que es podrà descarregar en breu de forma gratuïta. Es tracta d’una aplicació molt funcional que prioritzarà sobretot la geolocalització de l’usuari. Això permetrà mostrar aquells resultats més propers a la seva ubicació i guiar-lo cap als punts i les activitats de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil que té més a l’abast. L’aplicació estarà disponible pels sistemes operatius iOS, Android i per a Blackberry

Comparteix aquest contingut