Logotip Espai Jove L'Escorxador

L'Ajuntament i la Descoordinadora signen el conveni anual que regula la cogestió de l'Espai Jove

30 de juliol de 2013

Descripció

L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans i la Federació d'Entitats Juvenils la Descoordinadora han renovat el conveni de col·laboració anual que regula la cogestió de l'Espai Jove l'Escorxador entre el consistori i les associacions de joves que s'integren en la Descoordinadora.

L'Alcaldessa Teresa Padrós va signar el pacte en nom de l'Ajuntament i Sergio Murillo, en representació de la Descoordinadora. Ho van fer acompanyats de Joan Carles Tinoco, Tinent d'Alcaldia d'Educació i Cultura i regidor de Joventut, i d'Albert Marsal, membre de la Descoordinadora. L'acte de signatura del conveni va tenir lloc divendres passat, 26 de juliol, a la Sala de Plens de la Casa Consistorial.

 

Tinoco va destacar que "el conveni permet que les entitats tinguin molta autonomia en l'organització i la gestió d'activitats i en l'ús de l'equipament". El regidor va subratllar també que tot i signar-se anualment convenis similars, "sempre s'introdueixen canvis perquè al llarg de l'any apareixen punts que es poden millorar". Murillo, en nom de la Descoordinadora, va mostrar-se satisfet amb el conveni, perquè "aporta autonomia i llibertat alhora que permet treballar en l'organització d'activitats".

 

El propi conveni estableix que la cogestió de l'Escorxador implica compartir la presa de decisions en múltiples aspectes, com la programació d'activitats que omplen de contingut l'equipament, la regulació del seu funcionament ordinari o el seu manteniment. Així, les entitats integrades a la Descoordinadora poden disposar de l'Espai Jove per realitzar activitats fora de l'horari habitual de l'equipament, sempre que les duguin a terme respectant les indicacions del propi conveni. Alhora, es comprometen a col·laborar i participar en diverses iniciatives, així com a organitzar divereses activitats culturals, festives, formatives o lúdiques al llarg de l'any. El conveni recull l'aportació anual que fa l'Ajuntament, 9.000€, perquè les entitats integrades a la Descoordinadora puguin dur a terme les diverses activitats que organitzen al llarg de l'any. A més, aquests diners serviran també per fer inversions al centre, com renovar-ne la pintura o millorar-ne sales.

 

La cogestió

La cogestió de l’Escorxador és un model d'èxit que ja ha rebut diversos reconeixements des d'altres administracions i d'entitats especialitzades en polítiques de joventut. A més, ha rebut visites de diversos ajuntaments d'altres poblacions de Catalunya interessades en implantar models similars en la gestió dels seus equipaments per a joves. El darrer reconeixement ha estat la inclusió de la cogestió de l'Escorxador en el llibre 'Bones pràctiques en l'àmbit de la joventut', elaborat per l’Associació Catalana de Professionals de Polítiques de Joventut (AcPpJ).

Aquest model implica els joves en les decisions que tenen a veure amb l’ús de l’equipament i amb l’organització de les activitats que s’hi fan, ja siguin festives, lúdiques, culturals, esportives, educatives o laborals. Els joves i les entitats juvenils hi participen mitjançant l’associació la Descoordinadora. L’Ajuntament i la Descoordinadora signen un conveni anual a través del qual els joves reben fons per organitzar activitats. El mateix conveni regula la cessió de l’equipament per a la realització de determinades activitats fora de l’horari habitual i amb el compliment de determinades condicions.

Comparteix aquest contingut