Logotip Espai Jove L'Escorxador

Presentació de la Garantia Juvenil a l'Escorxador

25 de setembre de 2015

Descripció

El dilluns 28 de setembre, a les 11.00h, es presenta a l'Espai Jove l'Escorxador del programa Garantia JuvenilAnirà a càrrec de la tècnica especialista que s'ocuparà d'orientar i atendre els joves del municipi fent seguiment individual al mateix Escorxador. A partir d'una primera entrevista, s'oferirà als joves diferents solucions formatives i/o laborals ajustades a cada cas.

 

La Garantia Juvenil té com a objectiu garantir als joves una oferta de feina, un període de pràctiques o el retorn al sistema educatiu, combinant les necessitats de cada persona amb els recursos educatius i el teixit productiu de l'entorn. La Generalitat de Catalunya es compromet a proporcionar un d'aquests camins en un període de 4 mesos.

 

"És una molt bona oportunitat per als joves, tant per trobar una feina al nostre entorn com per millorar la seva formació", subratlla Laura Navarro, Tinenta d'Alcaldia i regidora d'Empresa i Ocupació de l'Ajuntament. "La població jove és una de les que més està patint l'atur i cal esprémer aquestes iniciatives perquè puguin construir el seu futur", afegeixMarc Sanabria, regidor de Joventut. Ambdues regidories treballen plegades per implantar amb èxit aquest programa al municipi, en col·laboració amb els centres educatius i les empreses locals.

 

Requisits

Poden sol·licitar aquest servei les persones que tenen entre 16 i 29 anys que ni estan treballant ni formant-se, incloses les que tenen alguna discapacitat.

 

A més, han de complir les següents condicions:

  • No haver treballat en els 30 dies naturals anteriors a la data de presentació de la sol·licitud.
  • No haver rebut accions educatives que comportin més de 40 hores mensuals en els 90 dies naturals anteriors a la data de presentació de la sol·licitud.
  • No haver rebut accions formatives que comportin més de 40 hores mensuals en els 30 dies naturals anteriors a la data de presentació de la sol·licitud.

 Una de les mesures previstes a la Garantia Juvenil és la nova FP Dual, un model que compagina la formació amb un contracte de treball o una beca salari. El programa de Garantia Juvenil preveu també bonificacions a les empreses que hi col·laborin facilitant diferents tipus de contractes per als joves.

 

La Garantia Juvenil és una iniciativa de la Unió Europea per reduir l'atur juvenil. Està finançada amb el Fons Social Europeu. A Catalunya s'implementa a través dels departaments d'Empresa i Ocupació i de Joventut de la Generalitat. A Palau-solità i Plegamans és el Consell Comarcal del Vallès Occidental qui proporciona la tècnica especialitzada, que presta el servei en col·laboració amb les àrees d'Empresa i Ocupació (Palau Avança) i de Joventut (Espai Jove l'Escorxador) de l'Ajuntament.

 

+ Info: www.palauplegamans.cat

 

Comparteix aquest contingut