Logotip Espai Jove L'Escorxador

Desenes de persones celebren la inauguració de l’ampliació de l’Escorxador

20 de març de 2018

Descripció

L’Espai Jove suma una sala polivalent per a esdeveniments com concerts i celebracions, bucs d’assaig i altres millores

 

Desenes de persones van participar aquest dissabte de la festa d’inauguració que va servir per donar a conèixer l’ampliació i reforma de l’Espai Jove l’Escorxador. També es va aprofitar l’acte per acomiadar l’Associació Moviment Juvenil, que ha tingut un paper cabdal en les darreres dècades per fer realitat la creació de l’Espai Jove i impulsar l’associacionisme juvenil al municipi.

 

La festa va començar a les 6 de la tarda amb una cercavila liderada per Batukada Festukada que va recórrer diversos carrers del centre, des de la plaça de la República i fins a l’Espai Jove, per animar tothom a participar de la celebració. Un cop arribada a l’Escorxador, les desenes de persones que s’hi congregaven van poder conèixer els detalls de l’ampliació i reforma a través d’una visita guiada teatralitzada i amb l’humor com a fil conductor. Tot plegat va durar fins a la matinada, amb els concerts que van oferir Fantactels i altres grups de joves aficionats a la música i vinculats a les entitats juvenils de Palau-solità i Plegamans.

 

Això sí, entre la visita guiada i els concerts va haver-hi temps per als parlaments. L’Alcaldessa, Teresa Padrós, va agrair la dedicació i la bona feina de l’equip tècnic de Joventut. Va posar en valor el model de cogestió de l’equipament, que fa que l’Ajuntament i les entitats juvenils decideixin conjuntament què s’hi fa i es coresponsabilitzin del seu funcionament. “Som un exemple a seguir a la comarca i més enllà perquè sovint altres municipis s’interessen per saber com funciona aquest model d’èxit”, va afirmar. Quant a l’ampliació, va fer memòria sobre els anys de feina que han calgut per fer-la realitat: “Són projectes de poble, no d’una persona concreta. Sovint calen anys fins que són una realitat; un equip els comença i els acaba un altre”.

 

En aquest sentit, Marc Sanabria, Tinent d’Alcaldia i regidor de Joventut, va esmentar “la tasca feta per l’anterior equip de govern, l’aleshores regidor de Joventut, Joan Carles Tinoco, els i les joves. Gràcies per somiar plegats com havia de ser el nou espai”. “Després de molta feina, per fi el tenim!”, va exclamar. Va agrair també la tasca duta a terme per l’entitat Moviment Juvenil “i el magnífic equip tècnic de Joventut”. Alhora va dirigir-se directament als i les joves, “davant les dificultats de la situació actual, que genera un alt risc d’exclusió social i que hi hagi recels cap als poders públics”. “Compartim les vostres preocupacions i anhels”, va manifestar per deixar clar que l’Escorxador té les portes obertes per donar suport als i les joves de la vila: “Aquest equipament és l’epicentre de les polítiques de joventut, un espai on participar, aprendre, debatre i compartir. Un espai pioner al nostre poble en la implantació de polítiques feministes i de participació”. “El futur és vostre. Només vosaltres podeu posar-vos límits. No us rendiu mai”, va reblar.

 

També va prendre la paraula Enric Sanitjas, un dels fundadors de l’Associació Moviment Juvenil. Va recordar com es va engegar el projecte de creació d’un Espai Jove per al municipi: com s’havia d’organitzar, quines activitats s’hi farien, quins compromisos adoptava cada part... Va agrair tothom qui durant aquests anys ha treballat per crear-lo i fer-lo créixer fins haver-se fet “molt gran”. “Sap greu que s’acabi el camí de Moviment Juvenil, però també fa molta il·lusió que es mantingui aquesta flama i aquest esperit”, va afirmar. De fet, van prendre la paraula també altres joves que han agafat el relleu de la primera generació, tot posant en valor la col·laboració entre entitats diferents per tirar endavant projectes comuns.

 

A banda de les persones que van pujar a l’escenari per dirigir unes paraules, l’acte va comptar també amb la presència de Núria Colomé, consellera delegada de Joventut del Consell Comarcal del Vallès Occidental.

 

Nous espais, més possibilitats

Les obres de construcció del nou espai i de reforma de l’edifici preexistent han costat 355.814,23€ (IVA inclòs), a banda del cost de redacció i disseny del projecte. Es calcula, però, que la inversió total per completar l’ampliació pot rondar els 500.000€, ja que al cost de l’obra cal sumar-hi la despesa en equipament tècnic del nou espai –xifra que s’ha de concretar segons les necessitats detectades al Consell de Centre- i altres actuacions complementàries que s’han realitzat en l’entorn, com ara la nova vorera (7.546,41€) que dóna accés a la façana principal de l’equipament, encarada al passeig de la Carrerada.

 

L’element que més crida l’atenció de les noves dependències de l’Escorxador és la nova sala polivalent, un espai d’uns 200 metres quadrats òptim per fer-hi concerts, celebracions, tallers i tota mena d’activitats lligades a les arts escèniques. Es podrà fer servir de forma independent a la resta de l’equipament. El seu disseny també permet que alguns actes puguin realitzar-se a l’aire lliure. Això és possible per les àmplies portes que té i perquè l’escenari també es podrà obrir cap a l’exterior.

 

Aquesta sala polivalent es troba a la nova construcció que s’ha afegit a l’equipament, on també han quedat ubicats els dos bucs d’assaig per a grups musicals, que també es podran fer servir de forma autònoma. Tot plegat està dotat amb lavabos i accessos autònoms, a més d’un ‘office’ a la sala polivalent per als actes que comptin amb servei de bar. Pel que fa a l’edifici preexistent, s’ha dotat d’una cuina per tal de fer tallers gastronòmics. La reforma ha permès també redistribuïr alguns serveis, de manera que l’Oficina d’Assessorament Jove ha guanyat espai. També s’hi han creat nous accessos, tant per comunicar-lo amb el nou annex com per dotar-lo d’una nova sortida d’emergència.Dyrad2mwaaisjqi 1

 

Dyracmmwaaafmai 1

 

Dyrabfowkaako39 1

 

Fotos: Diferents moments del dia de la inauguració del nou espai de l'Escorxador // Departament Comunicació Ajuntament Palau-solità i Plegamans

Comparteix aquest contingut