Logotip Espai Jove L'Escorxador

Jornades de feminisme juvenil: La Revolució té nom de dona

26 de febrer de 2019

Descripció

L’Escorxador acollirà el 9 de març una Jornada de Feminisme Juvenil que inclourà tallers, dinar, xerrada, pintada d’un mural i obra de teatre. En motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora d’enguany, l’Espai Jove l’Escorxador acollirà una Jornada de Feminisme Juvenil que se celebrarà durant tot el dissabte 9 de març. Les activitats inclouen tallers, dinar, xerrada, pintada d’un mural i obra de teatre.

 

La programació de Feminisme Juvenil començarà a les 10 del matí amb la pintada d’un mural feminista a l’Espai Jove l’Escorxador, per fer-lo encara molt més violeta. Al migdia, a les 12h., serà el moment de la xerrada titulada ‘Feminismes i micromasclismes’. Aquesta sessió informativa anirà a càrrec de Cúrcuma Cooperativa, entitat sense ànim de lucre integrada per professionals de l’àmbit psicosocioeducatiu. Aquest grup afirma que qualsevol persona és potencialment un agent de canvi que pot contribuir a la transformació social.

 

Dinar i tallers no mixtes

A les 14h començarà el descans, centrat en recuperar forces per mitjà d’un ‘dinar de traje’; cal que cada persona porti alguna cosa per menjar i l’objectiu serà el de compartir un àpat.

Els tallers no mixtes (cal inscripció prèvia) començaran a les 16h i s’acabaran dues hores més tard. Hi haurà un taller per a les noies i un altre dirigit als nois:

 

• [Per a noies]: ‘Habitar mi cuerpo’: Taller de pintura corporal com a eina ‘d'empoderament’: pigues, taques, estries, cel·lulitis, pèls, plecs, cossos que menstruen. Realitats que la pressió estètica ens fa amagar i odiar. Treballem juntes per desaprendre i tornar a aprendre a estimar els nostres cossos. Utilitzar l’art per fer visibles moltes coses i així normalitzar la vida. Aquest taller anirà a càrrec de l’artista Zinteta, una jove que transforma en art allò que la societat veu com a defectes.

 

• *[Per a nois]: ‘Taller sobre afectivitat i noves masculinitats’. Aquesta activitat anirà a càrrec de l’ONG Sida Studi. S’hi tractaran temes com què tenen de noves les masculinitats i quant arrosseguen de velles, formes d’opressió del patriarcat sobre les dones, formes no heteronormatives de sentir o com es relacionen els homes entre ells i com expressen l’afectivitat i les emocions.

La situació actual del gènere femení a la societat occidental.

 

La Jornada de Feminisme Juvenil clourà a la tarda amb una obra de teatre que ens farà pensar i que començarà a les 18:30h. Projecte Lilith ens acostarà la peça ‘Indòmita’, que és una una reflexió crítica, àcida, còmica i personal entorn de la situació actual del gènere femení a la societat occidental que ens envolta. L’obra col·loca el públic com a testimoni d’un judici oníric en el qual es condemna la dona actual: aquella alliberada, transgressora. El llegat conservador dels segles ressorgeix de les profunditats de la història per tal d’imposar els seus preceptes. Serà el gènere femení qui haurà de pujar a la palestra i apel·lar cada acusació, valent-se de les seves pròpies experiències i d’una veu íntima, riallera i plural. La posició que adoptarà el gènere femení és un reguitzell de vivències que agermanen les dones que badallen cada matí.

 

Inscripcions
Recordeu que per participar a la Jornada de Feminisme Juvenil cal que formalitzeu la vostra inscripció. EL FULL PER APUNTAR-VOS ES TROBA ADJUNT EN AQUESTA PÀGINA.

 

MÉS INFO:

 

EXPLICACIÓ PER QUÈ EL 8 DE MARÇ:

https://www.ccma.cat/…/celebracio-del-dia-int…/video/5480292

 

ZINTETA
https://cribeo.lavanguardia.com/…/la-artista-catalana-que-t…

https://www.facebook.com/zinteta

https://zinteta.tictail.com/…

 

CURCUMA

https://www.curcuma.coop/es/portada/

 

SIDA STUDI

http://www.sidastudi.org/

 

Comparteix aquest contingut