Logotip Espai Jove L'Escorxador

Deu joves exposen 22 fotografies a Can Cortès que ens parlen de les masculinitats crítiques

12 de juny de 2019

Descripció

La Masia de Can Cortès acull fins el 21 de juny una mostra de 22 fotografies que són el resultat d’un projecte en què deu joves de Palau-solità i Plegamans han reflexionat sobre les masculinitats crítiques i conceptes com el masclisme o el sexisme. Cadascuna de les imatges transmet una idea a les persones espectadores, tot posant sobre la taula els estereotips i les desigualtats de gènere que existeixen a la nostra societat.

 

Durant l’acte d’inauguració de l’exposició, les persones autores han explicat cadascuna de les instantànies al públic. “Per què un home no pot pintar-se les ungles o portar sabates de taló? Són estereotips i prejudicis que estan a la nostra societat i que les revistes del cor s’encarreguen de difondre. Els talons i pintar-se les ungles només són estètica”, ha explicat un dels autors.

 

A la mostra també es poden veure fotografies fetes en una cambra fosca, imatges que transmeten diverses idees, com aquella que ens diu que “el masclisme de la societat pot fer que una dona se senti aïllada”. Les persones espectadores també podran veure imatges fetes durant la jornada del 8 de març d’enguany: una dona vesteix un mocador i es transmet la idea de que a la nostra societat es pot estigmatitzar de moltes maneres: per ser dona, immigrant i musulmana.

 

Les persones joves Ernest Vilà, Núria Pérez, Astrid Pérez, Brian Giner, Ker García, Mónica Penín, María Fernández, Ainhoa Valdearenas, Joseph Labrador i Clàudia Bernabé són les que han participat en aquest projecte de les entitats Diomira (infància, adolescència i joventut), Clic del Barri, Traç Formació i Espai Jove l’Escorxador.

 

A l’acte d’inauguració hi ha estat present el regidor de Joventut en funcions Marc Sanabria, que ha explicat que “projectes com aquests són molt necessaris”. Sanabria afirma que “avui en dia hi ha consciència sobre el masclisme, el feminisme i les desigualtats de gènere existents a la nostra societat, uns temes que no es treballaven fa 20 anys”.

Comparteix aquest contingut