Logotip Espai Jove L'Escorxador

Per què li diuen Sexting quan parlen de Sexpreading?

#Salut Jove

10 de març de 2021

Descripció

Candela i EdPAC ens comparteixen l'article "Per què li diuen Sexting quan parlen de Sexpreading?". Un article que es va començar a gestar a finals del 2017 (principis de 2018) i que ara, en un moment d'aturada i tornada a engegar, per fi li han pogut donar el darrer impuls que ens faltava per fer-lo públic. 

 

El text que us fem arribar però va més enllà de la paraula. És el resultat de moltes hores de reflexió col·lectiva i d'observació de múltiples realitats en la nostra pràctica educativa. Tant Candela com EdPAC treballen amb adolescents i joves a instituts i altres espais d'educació formal i no formal arreu de Catalunya i des de fa anys ens preocupa com independentment dels centres i els municipis, a  la majoria dels llocs on intervenim diàriament pateixen, han patit o coneixen algun cas d'enviament de fotografies sense consentiment i assetjament de la persona què hi apareix. Aquesta realitat no només ens ha fet aprofundir en la concepció teòrica d'aquesta violència sinó també qüestionar-nos quina prevenció i abordatge s'estava portant a terme. I és que la pràctica no només ens aporta eines per a la reflexió sinó que ens interpel·la en la recerca de respostes adequades que sustentin la nostra tasca educativa.

 

L'article que us compartim és un text escrit a múltiples mans, no és un assaig ni un estudi, sinó reflexions i propostes de les dues entitats amb l'objectiu d'aportar el nostre gra de sorra a  l'anàlisi , la reflexió i l'abordatge d'una violència específica, oferint un nou concepte que ens permeti desenvolupar accions educatives més transformadores.

 

Esperem que el text us desperti interès i que serveixi per seguir reflexionant i millorant les intervencions educatives. Accediu a l'article aquí.

 

Comparteix aquest contingut