Logotip Espai Jove L'Escorxador

Durant la setmana del 4 al 8 de maig, cada dia us proposarem una activitat que pensem que poden ser útils en aquests moments de tria d’itinerari formatiu.

 

Aquestes activitats han estat dissenyades per l’exposició TRANSITAR, orientar-se en un món canviant de la Diputació de Barcelona. Potser ara no tens temps de fer-es, no et preocupis, quedaran aquí penjades per què quan et vingui de gust, tinguis temps i et vulguis dedicar una estona per tu, puguis fer-les sense pressa i sense pressió. Esperem que us agradin.

 

ACTIVITAT 1: Somnis i realitats: Auto coneixement
La casa, on som nosaltres mateixos, esdevé una bona metàfora per l’autoconeixement. Si ens preguntem sobre els nostres somnis i realitats obtindrem petites pistes per a conèixer-nos millor i saber on som.

 

”Si vols construir un vaixell, no comencis per buscar fusta, tallar taulons o distribuir la feina, sinó que primer has d’evocar l’anhel del mar lliure i ample”. Saint-Exupéry. 

Accedeix aquí a l'activitat. Si et ve de gust compartir ho pots fer amb els hastags #transitardiba i #OrientAcció. 

ACTIVITAT 2: Conviure amb l’èxit i el fracàs
Fracàs i èxit són dues cares de la mateixa moneda: el nostre aprenentatge a la vida. No hem de tenir por de caure. L’important és aixecar-se. Sovint avancem perquè ens empeny un èxit, sovint perquè ens empeny un fracàs.

 

“L’èxit és l’habilitat d’anar de fracàs en fracàs sense perdre l’entusiasme.” Winston Churchill.

Accedeix aquí a l'activitat, si et ve de gust compartir ho pots fer amb els hastags #transitardiba i #OrientAcció. 

 

ACTIVITAT 3: Informació + Intoxicació = Infoxicació
Aprendre a seleccionar i a destriar és el gran repte de la navegació en el gran mar de la informació. Potenciar el pensament crític és vital.


“Res és verinós, tot és verinós: la diferència està en la dosi.” Paracels.

Accedeix aquí a l'activitat, si et ve de gust compartir ho pots fer amb els hastags #transitardiba i #OrientAcció. 

ACTIVITAT 4: Les condicions de l’entorn
La família, els amics, les modes, l’economia,... són factors que ens influeixen. Conèixer l’entorn i com ens afecta, en positiu i en negatiu, ens ajuda a enfocar el nostre projecte de vida.


“No importa que el teu entorn sigui fosc il·lumina la teva part.” Anònim

Accedeix aquí a l'activitat, si et ve de gust compartir ho pots fer amb els hastags #transitardiba i #OrientAcció. 

ACTIVITAT 5: Un ecosistema en xarxa
Vivim interconnectats. Cada població ofereix una rica xarxa de connexions que ens permet formar-nos, crear vincles i orientar-nos. Escoles, centres esportius, biblioteques, teatres, associacions, esbarjos, places, clubs de lectura, esplais,... aquests llocs de trobada són els nodes de la xarxa que ens ajuden a no perdre’ns.


“Hauríem de pensar que som una de les fulles d’un arbre i l’arbre és tota la humanitat. No podem viure sense els altres, sense l’arbre.” Pau Casals

Accedeix aquí a l'activitat, si et ve de gust compartir ho pots fer amb els hastags #transitardiba i #OrientAcció