Logotip Espai Jove L'Escorxador

 

Benvingudes  i benvinguts a l'OrientAcció, campanya virtual sobre orientació acadèmica. Durant la setmana del 4 al 8 de maig anirem penjant en aquest apartat mateial, recursos, activitats relacionats amb els itineraris formatius i en l'orientaciió acadèmica. Estigueu atents i atentes a les xarxes socials de l'Espai Jove l'Escorxador des d'on farem diferents activitats i propostes: 

 

Durant la setmana es podran visualitzar 3 càpsules informatives a través del canal de YouTube de l'Escorxador:
- Estic acabant l’ESO, què puc fer?
- Després del batxillerat quines opcions tinc?
- Com prendre la decisió.


Els dies 5 i 7 de maig a partir de les 17h de la tarda conectarem en directe a través d'Instagram amb professionals de diferents àmbits i els podreu preguntar tots aquells dubtes que tingueu relacionats amb la seva feina.


A més, cada dia us proposarem una activitat relacionada amb la tria de l’itinerari formatiu. Aquestes activitats han estat dissenyades per l’exposició TRANSITAR, orientar-se en un món canviant de la Diputació de Barcelona. Les activitats es podran compartir a través de les xarxes etiquetant l’Espai Jove l’Escorxador i amb el hastag #transitardiba i #OrientAcció.

 

Us deixem aquí tota la informació que pensem que us pot ser útil per prendre la decisió:

 

CÀPSULES INFORMATIVES

 

Càpsula Informativa: Estic acabant l'ESO, què puc fer? Accedeix aquí.

Càpsula Informativa: Després del batxillerat, quines opcions tinc? Accedeix aquí.

Càpsula Informativa: Com prendre la descisió: Acedeix aquí.

 

- Web del departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya on trobareu tota la informació referent als diferents estudis; ESO, programes de Formació i Inserció, Batxillerat, Formació professional de grau mitjà i superior, escoles d'adults, escoles oficials di'Idiomes... Per entrar entreu al següent enllaç.

 

- Si voleu informació sobre preinscripcions acadèmiques, podeu accedir al següent enllaç.

 

- Al canal universitats de la Generalitat de Catalunya trobareu tota la informació referent a les universitats públiques catalanes i els graus universitaris. Accediu al seu enllaç

 

- Degut a la situació actual, s'ha establert un nou calendari per la realització de les diferents proves d’accés a la universitat, si voleu més informació cliqueu aquí.

 

- Per conèixer els canvis que s'han produït en els exàmens de les PAU, podeu accedir en aquest enllaç. I per saber quin material necessiteu pel dia de la prova, veure mostres d'exàmens, entre d'altres coses. Podeu accedir aquí.

 

- Per informació sobre la Prova d'aptitud personal (PAP) per a l'accés als graus en Educació Infantil i en Educació Primària cliqueu aquí.

 

-  Del 7 al 9 de maig, tindrà lloc la 1a Fira Virtual Terrassa Tria Futur, fira d'orientació formativa i professional. Accediu aquí.


- Del 20 al 24 de maig arriba #FiraCampusVirtual, la plataforma virtual del Saló de l'ensenyament. Està destinada a l'orientació acadèmica i professional que enguany posarà a la nostra disposició i de forma virtual tota l'oferta del Saló. Accediu aquí.

 

- Xerrades de Fem Pedagogia per la Diputació de Barcelona. "El treball del futur" i "Després de la ESO, què?".

 
- El 12, 13 i 14 de maig de 2020 de 9 a 11.30 h tindrà lloc la 1a Mostra d’ImpulsFP. Una mostra on descobrir el talent de l’FP i compartir experiències. És el primer esdeveniment on-line que aplega alumnes vinguts d’arreu del territori, i que premia la capacitat emprenedora i d’innovació de la formació professional catalana. Accediu aquí.

 

- Els continguts de l’exposició Transitar s'han adaptat per facilitar una visita virtual a l'exposició. A la pàgina web https://www.diba.cat/web/transitar/visita-virtual, trobareu una proposta de partida per a la reflexió, una proposta d’activitat lúdica i creativa per a casa i el testimoni d’algunes persones en format vídeo per a cadascun dels 11 temes en que s’articula Transitar.

 

- Fira virtual de la UAB amb l'objectiu d'apropar la universitat, podreu parlar directament amb professorat i amb estudiants de la UAB, com normalment es feia al Saló de l'Ensenyament, per resoldre qualsevol dubte que pugueu tenir. Accediu aquí.

 

- Esteu a punt de finalitzar el batxillerat i no teniu clar cap a on tirar ara? Apunteu-vos a aquesta càpsula i descobriu les diferents sortides que se us presenten, els circuits per accedir-hi i on podeu informar-vos de tots aquells aspectes que us generin més dubtes. Accediu aquí.
 

RECORDEU! SI TENIU DUBTES O CONSULTES US PODEU POSAR EN CONTACTE AMB NOSALTRES A TRAVÉS DE LES DIFERENTS XARXES SOCIALS, MAIL I TELÈFON.

mail: joventut@palauplegamans.cat

Tel. 629 568 754